IntelligenceIT&C

Obținerea de avantaje financiare, motivul din spatele majorității breșelor de securitate informatică

Sursa: insuretrust.com

Majoritatea breșelor de securitate informatică înregistrate în anul 2019 au fost efectuate cu scopul obținerii de avantaje financiare, iar în cazul a 25% din aceste incidente a fost vorba de spionaj cibernetic, se arată într-o analiză a companiei de telecomunicații Verizon.

Infractorii cibernetici au căutat să obțină un avantaj financiar în 71% din cazurile de breșe de securitate înregistrate în acest an, arată Raportul de investigații privind Breșele de Securitate pe 2019.

Totuși, autorii analizei subliniază că „breșele de securitate cu un avantaj strategic ca obiectiv final sunt bine reprezentate, cu un sfert din breșe fiind asociate cu spionajul”.

Grupările de crimă organizată au fost responsabile pentru 39% din breșele înregistrate, în timp ce infractorii cu legături cu actori statali au fost implicați în 23% din breșe.

Studiul a mai relevat că 96% din breșele de securitate asociate spionajului cibernetic au fost comise de infractori cu legături cu actori statali.

43% din breșele de securitate identificate au vizat întreprinderi mici, iar 16% au vizat instituții din sectorul public, 15% organizații din domeniul sănătății și 10% firme din industria financiară.

Raportul se bazează pe studierea a aproape 42,000 de incidente, inclusiv 2000 de breșe de securitate identificate în cursul anului 2019.