ApărareȘtiri

O nouă dronă americană s-a prăbușit în nordul Nigerului din cauza unei defecțiuni tehnice

Un dronă americană s-a prăbușit în nordul Nigerului, unde Statele Unite au o bază folosită pentru operațiunile cu drone împotriva grupărilor teroriste din regiunea Sahel, a anunțat Comandamentul SUA pentru Africa (Africom), potrivit Agence France Presse și Le Monde.

„O aeronavă fără pilot (RPA) a fost pierdută în apropiere de Agadez, Niger, din cauza unei defecțiuni tehnice. Forțele americane au recuperat RPA pe 12 august”, a transmis Africom, fără să ofere alte detalii.

Aceasta este a treia dronă pierdută de SUA în Niger în cursul anului 2020, după accidentele din 29 februarie și 23 aprilie, tot în zona Agadez. Și în cazul celorlalte drone a fost vorba tot de „defecțiuni tehnice”.

Washingtonul a dislocat inițial drone la aeroportul Niamey din Niger în 2013 pentru a furniza informații forțelor franceze care luptă împotriva grupărilor islamiste ce au preluat controlul în unele zone din Sahel, în mod particular în nordul statului Mali. Ulterior, Nigerul a autorizat construirea unei baze americane pentru drone la Agadez, oferind Statelor Unite o platformă de supraveghere a întregii regiuni.