ApărareȘtiri

O modificare la Legea pensiilor militare de stat a fost retrasă din Senat de către inițiatori

Foto: Poliția Romănă Oficial

O propunere legislativă pentru modificarea unui articol din Legea 223/2015 privind Pensiile militare de stat a fost retrasă din Senat de către inițiatori, deși Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională ceruse Biroului Permanent încadrarea sa la ”legi de complexitate deosebită” și prelungirea termenului de dezbatere și adoptare în camerea superioară.

Prin proiectul retras, se propunea ca polițiștii și funcționarii publici cu statut special să poată beneficia de perioade suplimentare la vechimea în muncă de patru luni pentru fiecare an lucrat după 1 aprilie 2001.

În prezent, aceste categorii de personal care au lucrat cel puți șase ani în condiții deosebite de muncă au o reducere a vârstei de pensionare de un an pentru cei șase lucrați și după cei 6 ani, au căte trei luni la fiecare an.

Modificarea Legii pensiilor militare de stat au fost înregistrată la Senat, ca primă cameră sesizată în luna iunie și în luna iulie s-a aprobat discutarea în procedură de urgență.

Totuși, în octombrie, inițiatorii, un grup de parlamentari PSD au cerut retragerea modificării, în urma aprobării de către plenul Senatului, propunerea legislativă ieșind din circuitul parlamentar.