IntelligenceȘtiri

O modificare a Statutului polițistului a fost pusă de 20 de ori pe ordinea de zi a Camerei, fără a fi votată

Foto: Poliția Română Oficial

Un proiect de lege pentru aprobarea unei OUG care conține o serie de modificări ale Statutului polițistului, preconizate să mai reducă deficitul de personal și plecările masive din MAI, a fost înscris de 20 de ori pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, fără să ajungă la vot.

Proiectul de lege privind aprobarea OUG 53/2018 pentru modificarea Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului, adoptat tacit de Senat acum 5 ani  a ajuns la Camera Deputaților în octombrie 2018.

De atunci, PL-x 515, inițiat de Executiv, care face parte din categoria legilor organice, a primit rapoarte și avize favorabile de la toate comisiile parlamentare sesizate și un punct de vedere favorabil (cu amendamente) al guvernului, transmis în ianuarie 2020.

Mai mult, pentru actul normativ a fost aprobată și procedură de urgență. Ultimul raport al comisiilor parlamentare (comun, Muncă și Apărare), favorabil, a fost distribuit în martie, anul acesta.

În luna martie, proiectul de lege a fost pus de două ori pe ordinea de zi a Camerei, în aprilie de 4 ori, în mai de 5 ori, în iunie de 4 ori. De la reluarea actualei sesiuni parlamentare, a fost pus pe ordinea de zi a plenului de 4 ori în luna septembrie și ultima oară (oare?) o dată în octombrie.

Miercuri, 4 octombrie a fost ședință de vot final la Cameră. Plx 515 nu figurează în evidența rezultatelor votului electronic și nici pe lista votului la proiectele de lege unde Camera Deputaților este decizională.

Deocamdată, legea nu a fost înscrisă pentru a 21-a oară pe ordinea de zi a ședințelor deputaților.