IT&CȘtiri

O echipă de studenți din Târgu Mureș a câștigat Best Tech Idea Award, premiu susținut de HP România

O echipă de studenți din Târgu Mureș a câștigat Best Tech Idea Award, un premiu susținut de HP România, ce le va permite să dezvolte un serviciu inovator în domeniul medical. 14 echipe de studenți din 8 universități din România au ajuns în etapa de Finală Națională a programului internațional de antreprenoriat Compania Anului 2021, organizată de ONG-ul Junior Achievement (JA), se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

Tinerii înscriși în competiție au fost coordonați de profesori și au beneficiat de consultanță din partea voluntarilor din mediul de afaceri, pentru a dobândi abilități antreprenoriale. 12 voluntari din diferite departamente ale HP Inc. Romania au fost mentori pentru o parte dintre echipele de studenți, În cadrul ediției de anul acesta a programului internațional JA de antreprenoriat.

Prin intermediul programului HP LIFE (Learning Initiative for Entrepreneurs), compania HP susține an de an acest proiect și sponsorizează unul dintre premiile acordate în finală.

Anul acesta, HP a sponsorizat Best Tech Idea Award, care a fost acordat unei echipe de studenți de la ”Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade”, din Târgu Mureș. Aceștia au format echipa iScreen, denumită astfel după serviciul inovator propus în cadrul competiției. Premiul câștigat oferă studenților posibilitatea de a-și dezvolta mai departe proiectul de digital health care asigură suport și informații veridice tuturor celor interesați de prevenție medicală și de îmbunătățirea calității vieții.

„Suntem încântați că Junior Achievement a lansat un program special HP LIFE pentru tinerii studenți din România. Credem că tehnologia este foarte importantă pentru societate, iar HP LIFE poate ajuta la eliminarea decalajului digital, construind abilități pentru viitor”, a declarat Mugur Pantaia, Director General al HP Inc. România.

Platforma iScreen are la bază un chestionar simplu pe care utilizatorul îl completează, oferind voluntar un istoric medical de familie (cu informații legate de posibile boli cronice, cum ar fi diabetul), dar și o scurtă evaluare a obiceiurilor personale (cum ar fi dieta zilnică sau programul de activități fizice). În urma completării acestui chestionar, utilizatorul va putea accesa o listă personalizată de sugestii privind testele de rutină recomandate și intervalele de timp la care ar trebui făcute. Toate acestea sunt apoi menționate în dosarul medical al pacientului, oferind profesioniștilor din domeniul medical o perspectivă mai bună asupra stării de sănătate a pacienților, se precizează în comunicat.

HP LIFE este un program al Fundației HP și oferă acces gratuit la 30 de cursuri de formare profesională în antreprenoriat și IT. Din 2016, programul HP LIFE a ajuns la peste 374.000 de cursanți în 198 de țări și teritorii, ajutându-i să înceapă și să își dezvolte propria afacere sau să obțină un loc de muncă mai bun.