IT&CȘtiri

O Comisie specială pentru automatizare și viitorul muncii va funcționa în parlament

Sursa: cpomagazine.com

O comisie parlamentară specială pentru automatizare și viitorul muncii va funcționa în Legislativ, necesitatea sa fiind dată de adaptarea pieței muncii în vederea pregătirii pentru munca viitorului, având în vedere dezvoltarea continuă a automatizării, roboticii și inteligenței artificiale.

Inițiativa, care aparține a 50 de deputați și are aprobarea liderilor tuturor grupurilor parlamentare, trebuie să primească aprobarea plenului.

Viitoarea comisie îți propune: analizarea situației interne referitoare la automatizarea muncii și impactul acesteia, elaborarea de propuneri legislative privind tranziția la economia digitală, elaborarea de propuneri de politici publice cu privire la viitorul muncii.

Comisia își propune să organizeze dezbateri cu ministere și alte autorități publice, sindicate, patronate și ONG-uri, să elaboreze propuneri legislative și alte documente de politici publice în domeniul de activitate indicat.

Ședințele sale vor fi publice și votul va fi deschis. Președintele comisiei va fi din partea PNL, vicepreședinții din partea PSD și USR, secretarii din partea PSD și UDMR.

Comisia va fi formată din 15 deputați și va avea o durată de funcționare de 12 luni cu posibilitatea prelungirii termenului de către Biroul permanent al Camerei Deputaților, la cererea motivată a președintelui Comisiei. Entitatea va funcționa fără cheltuieli suplimentare de personal și logistică, utilizând infrastructura existentă la nivelul comisiilor permanente ale Camerei Deputaților.