InfrastructurăȘtiri

Numărul operatorilor de aeronave de pasageri Airbus a ajuns la 430/Populara serie A320neo a ajuns la 7.450 de comenzi ferme

Airbus A320neo

SKY express, companie aeriană cu sediul la Atena, a plasat o comandă fermă de 4 aeronave noi tip A320neo, devenind astfel client al grupului Airbus. În plus, compania aeriană grecească a contractat recent prin leasing alte 2 aeronave A320neo de la ACG Aviation Capital Group, alăturându-se unei liste globale de 430 de operatori de aeronave Airbus, potrivit unui comunicat al constructorului de avioane.

SKY express a ales echiparea aeronavelor cu motoare Leap-1A produse de CFM-International.

Proprietarul SKY express și liderul IOGR Group of Companies, Ioannis Grylos, a spus: “Colaborarea cu Airbus, prin achiziționarea a 6 avioane noi A320neo reflectă ambiția noastră de a moderniza flota și de a asigura tranziția companiei către o nouă etapă. Combinația celor mai avansate tehnologii cu eficiența consumului de combustibil pe care acest tip de aeronavă o asigură este un element care se potrivește perfect cu planul de business al SKY express pentru o flotă contemporană care respectă mediul și oferă servicii sigure și de calitate pasagerilor săi.”

“Este o veste excelentă că SKY express a ales aeronavele A320neo pentru a susține extinderea operațiunilor și a destinațiilor internaționale aflate în rețeaua europeană. Acesta este un pas curajos de dezvoltare a companiei și suntem mândri să contribuim cu A320neo pentru a asigura cele mai bune performanțe în materie de consum de combustibil, emisii de CO2 și zgomot și pentru a oferi un interior de excepție, care stabilește noi standarde”, a spus Christian Scherer, directorul comercial al Airbus.

Cu o configurație care include cea mai spațioasă cabină cu un singur culoar existentă în prezent, familia A320neo incorporează cele mai noi tehnologii, inclusiv motoare de ultimă generație și aripi cu terminații tip Sharklet, care împreună asigură un consum de combustibil cu 20% mai redus și un volum de zgomot cu 50% mai mic comparativ cu generația anterioară.

La finalul lunii septembrie 2020, familia A320neo înregistra 7450 de comenzi ferme de la peste 110 clienți din toată lumea.