ImportantInfrastructură

Noul terminal RO-RO din portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai

Foto: Camelya Tudose Facebook

Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina de Facebook.

“Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii emiratezi pentru portul Constanţa. Acesta este mesajul pe care l-am avut astăzi în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports). Proiectul comun, cu o valoare de peste 82 de milioane de euro, dezvoltat deja cu Administraţia Portului Constanţa, în baza Memorandumului semnat în iunie 2022, a căpătat contur, iar pe 15 mai, vom inaugura noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off)”, a spus Grindeanu.

Grindeanu a adăugat că 2023 a fost un an al recordurilor  în ceea ce priveşte traficul de mărfuri în Portul Constanţa, “iar tendinţa de creştere se menţine şi în anii următori”.

“De aceea, suntem interesaţi de atragerea de finanţări pentru creşterea capacităţii portuare pentru reducerea timpilor de descărcare/încărcare a navelor, fluidizarea fluxului de nave în bazinele portului, extinderea capacităţilor de stocare şi a reţelelor rutiere şi feroviare din cadrul Portului”, a comentat ministrul.