ApărareȘtiri

Noii piloți ai Forțelor Navale române urmează ultimele stagii de perfecționare

Forțele Navale Române
Cei noi șapte piloți ai Forțelor Navale Române vor face ultimele stagii de perfecționare după ce și-au primit brevetele și insignele de armă în această săptămână.
”Promoția nouă de personal aeronavigant va continua, în perioada următoare, activitatea specifică la Grupul de Elicoptere de la Tuzla și va urma ultimele stagii de perfecționare pentru utilizarea aparatelor de zbor Puma Naval, în vederea executării misiunilor de supraveghere maritimă și de incursiune a scafandrilor de luptă, de la bordul fregatelor”, au comunicat Forțele Navale Române.
Noii piloți ai Marinei române și-au primit brevetele pe 2 decembrie, după ce au absolvit  cursul de formare piloți militari de elicoptere din ofițeri de marină,  la Baza Aeriană de instruire și formare a personalului aeronautic de la Boboc (Buzău).
Programul de instruire și de formare a piloților de elicoptere, pe filieră indirectă, derulat împreună de forțele navale și aeriene, este al doilea de acest tip, a început în luna martie 2019 și s-a desfășurat pe o perioadă de 20 de luni.