ApărareȘtiri

Nicu Fălcoi, deputat și fost pilot: Cu toată pregătirea, incidente de felul celui cu Black Hawk sunt oricând posibile

Incidente de felul celui în care a fost implicat elicopterul Black Hawk la antrenamentele pentru Ziua Aviației ”sunt oricând posibile, cu toată pregătirea și măsurile de siguranță care se iau, a declarat, joi, pentru Umbrela Strategică, deputatul Nicu Fălcoi (USR), fost pilot de vânătoare, membru al Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaților.

”Acesta este și motivul pentru care la astfel de manifestații este stabilită o înălțime minimă de zbor, tocmai ca pilotul să aibă la dispoziție un timp în care să găsească o soluție pentru evitarea pierderii de vieți omenești. Din căte am înțeles, piloții elicopterului au reușit să aterizeze în condiții bune, dată fiind situația , existând doar câteva pagube materiale”, a completat deputatul.

El a remarcat că ”antrenamentul și stăpânirea de sine” a piloților au făcut ca evenimentul să nu ia o turnură mult mai gravă.

Un elicopter UH-60 Black Hawk din  Brigada 1 Aviație de Luptă a SUA a aterizat forțat joi în piața Charles de Gaulle din București, în timpul unui zbor de antrenament pentru Ziua Aviației române. Elicopterul a aterizat chiar pe șosea, unde a doborât doi stălpi de iluminat.