ApărareȘtiri

Nicolae Ciucă a fost desemnat premier și va negocia cu ”toate forțele responsabile”

Premierul desemnat Nicolae Ciucă (Foto: Facebook)

Nicolae Ciucă, ministrul demis al Apărării a fost desemnat prim-ministru și va negocia  formarea Executivului cu ”toate forțele responsabile”.

Anunțul a fost făcut joi de către președintele Klaus Iohannis după consultările cu partidele parlamentare, pe care le-a calificat drept ”considerabil mai bune” și a spus că Nicolae Ciucă este ”o soluție reală”.

”Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit o nouă abordare (…) am decis să-l desemnez candidat de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a spus președintele Iohannis.

”Am înțeles încredințarea acestui mandat (…) Vom negocia cu toate forțele responsabile”, a spus premierul desemnat Nicolae Ciucă, prezent la anunțul prezidențial.

Ciucă, general (r) cu patru stele, fost șef al Statului Major al Apărării, senator PNL a fost și prim-ministu interimar în 2020. Senatorl PNL este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis. La ultimul congres al PNL, Ciucă a fost ales vicepreședintele al partidului – coordonator pentru Apărare și Siguranță Națională.

El a fost titularul portofoliului Apărării și în cele două guverne conduse de Ludovic Orban.

Ciucă este ofițer de infanterie, fost comandant al Diviziei Getica de la Buzău și a fost șeful Statului Major al Forțelor Terestre, anterior funcției de șef al SMAp.

El a fost comandant de batalion în misiunea Enduring Freedom din Afganistan (2002-2003) și comandant de batalion în misunea Antica Babilonia din Irak (2004).

Decretul de desemnare a lui Nicolae Ciucă a fost publicat joi în Monitorul Oficial.