ApărareȘtiri

Nepotismul din armata rusă, o posibilă explicație pentru eșecul Moscovei în războiul din Ucraina – șeful spionajului militar de la Kiev

Crucișătorul Moskva cu puțin timp înainte de scufundare (@ua_industrial/Twitter)

Generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului ucrainean de informații militare, a declarat că nepotismul din armata rusă ar putea explica incapacitatea forțelor Moscovei în războiul din Ucraina.

“Suntem uimiți de cât de incompetenți și neglijenți au abordat comandanții ruși o astfel de operațiune majoră. Dacă într-adevăr credeau că o pot face în trei zile – și, din câte știm, chiar credeau că pot – atunci conducerea rusă probabil că se întreabă dacă generalii lor sunt în vreun fel competenți”, a afrimat Budanov, într-un interviu acordat publicației Der Spiegel, potrivit Ukrinform.

Oficialul ucrainean, care conduce Direcția principală de informații a Ministerului Apărării, a vorbit și despre pierderile substanțiale înregistrate de forțele ruse, inclusiv în rândul ofițerilor superiori.

„Ne-am pus această întrebare. Și am găsit un singur răspuns: nivelul profesional extrem de scăzut al generalilor lor. Unul dintre motivele acestui lucru este nepotismul în armata rusă, generalii falși, rudele unor funcționari care nu îndeplinesc criteriile de performanță, nepregătiți să rezolve sarcini”, a afirmat Budanov.

Șeful spionajului militar de la Kiev a menționat în acest sens cazul Chornobaivka, unde rușii au încercat în mod repetat să înființeze o bază aeriană, lucru care le-a permis ucrainenilor să distrugă aeronavele inamice la sol în mai multe rânduri. „Acesta este un monument al idioției”, a subliniat Budanov.

Oficialul a indicat că „rușii se pregătesc pentru o bătălie decisivă, se grăbesc pentru că sunt foarte limitați în timp, chiar își doresc să obțină măcar un avantaj și realizări tactice reale pe care le-ar putea prezenta ca un fel de victorie pentru Rusia. în operația lor. Se grăbesc să facă acest lucru până la Paște”.

Budanov a afirmat că, în ciuda posibilelor câștiguri tactice temporare, rușii nu vor reuși, iar Ucraina va rezista atacului.

În ceea ce privește posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare, Budanov a afirmat că regimul de la Kremlin lansează astfel de amenințări doar în încercarea de a șantaja liderii altor țări.

“Aceasta este doar o amenințare. Dacă Putin își pierde complet mințile și încearcă să facă acest lucru, mai întâi, chiar și din punct de vedere tehnic, nu este atât de ușor. Într-adevăr, poate încerca să o facă, dar este puțin probabil să o facă. Acesta este un element de târguire, un element prin care șantajează întreaga lume, și toată lumea înțelege acest lucru”, a explicat Budanov.

Întrebat care sunt obiectivele strategice ale Rusiei și cum s-au schimbat acestea în urma rezistenței acerbe a Ucrainei, oficialul militar a spus că scopul agresiunii militare a Moscovei a rămas neschimbat: o operațiune de distrugere a statului ucrainean.