Știri

Navele românești au fost peste 130 de zile din acest an în misiuni NATO la Marea Neagră și Marea Mediterana

Fregata Regina Maria - FNR

Navele marinei militare române au fost în acest an peste 130 de zile în misiuni NATO în Marea Neagră și Marea Mediterana, fiind integrate de șase ori în grupările navale permanente ale Alianței, conform datelor Forțelor Navale.

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a făcut parte, de trei ori, din gruparea navală permanentă a NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2, iar fregata „Regina Maria”a participat, tot de trei ori, la misiunile grupării navale permanente NATO SNMG-2.

Fregata ”Regina Maria” a fost în luna septembrie la comanda operațiunii NATO „Sea Guardian”, desfășurată în Marea Mediterana, și a executat misiuni de monitorizare a traficului maritim și de combatere a acțiunilor teroriste pe flancul sudic al Europei.

În acest moment, puitorul de mine ”Viceamiral Bălescu” participă la operațiunea UE „Eunavfor Med Irini”, pentru impunerea embargoului armelor în largul coastelor libiene.

Fregata ”Regina Maria” s-a întors luni la Constanța după o misiune NATO de cinci săptămâni, pentru monitorizarea traficului naval în bazinul estic al Mediteranei, în care a parcurs peste 4.500 de mile marine în aproximativ 500 ore de marș. Fregata a participat și la  exercițiile multinaționale ”Dogu Akdeniz 21” (organizat de marina turcă), și „NIRIIS 21” (organizat de marina elenă).