ApărareȘtiri

Nava americană USCGC Hamilton părăsește Marea Neagră după o vizită de peste două săptămâni

Nava USCGC Hamilton și fregata Mărășești (US Navy)

USCGC Hamilton (WMSL 753), o navă din clasa Legend a Pazei de Coastă a Statelor Unite, părăsește bazinul Mării Negre după o vizită de peste două săptămâni, perioada în care a participat la exerciții aeronavale alături de forțe din România și alte țări aliate și partenere din regiune, se arată într-un comunicat emis de Flota a 6-a a SUA.

Hamilton este primul vas al Pazei de Coastă a Statelor Unite care întreprinde o vizită în această zonă în ultimii 12 ani.

„Activitatea în Marea Neagră în ultimele câteva săptămâni a consolidat parteneriatele noastre de lungă durată cu forțele maritime regionale”, a declarat căpitanul Timothy Cronin, comandantul navei USCGC Hamilton.

„Perioada pe această cale navigabilă critică ne-a întărit și angajamentul față de menținerea libertății de navigație în apele internaționale pentru toate națiunile. Marea Neagră nu este deținută de nicio națiune, ea aparține lumii”, a adăugat ofițerul american.

Echipajul navei Hamilton a participat la acțiuni de instrucție alături de forțe aeronavale din Turcia, Georgia, Ucraina, România și Bulgaria.

Pe 13 mai, USCGC Hamilton a participat la un exercițiu alături de fregata Mărășești (F111) și corveta bulgară Bodri (BGS-14).