ApărareȘtiri

NATO vrea standarde etice în folosirea noilor tehnologii în apărare

Foto: Mircea Geoană Oficial

NATO urmărește să stabilească un standard în ceea ce privește utilizarea etică a noilor tehnologii în apărare, nu doar în cadrul Alianței, ci în întreaga lume, pentru că  securitatea este o responsabilitate comună, a spus luni secretarul general –adjunct al NATO Mircea Geoană, cu ocazia deschiderii Conferinței privind Inovarea Responsabilă în Domeniul Apărării și Securități, organizată de Unitatea de Inovație a NATO și Unitatea de Politici pentru Date și Inteligență Artificială, în colaborare cu Belgia, Țările de Jos și Luxemburg.

”Suntem martorii unei perioade extraordinare de dezvoltare tehnologică, ce avansează mai rapid ca oricând. De la Inteligența Artificială, la potențialul extraordinar al calculatoarelor cuantice și progresele din biotehnologie, fiecare pas înainte are potențialul de a transforma societățile și economiile noastre. Dar adevărata revoluție va veni atunci când aceste tehnologii perturbatoare vor putea fi combinate”, a spus Geoană, conform paginii sale oficiale de pe o rețea socială.

Geoană a deschis conferința împreună cu ministrul Apărării din Belgia, Ludivine Dedonder.

Eveniment a reunit peste 150 de experți și factori de decizie din guverne, sectorul privat, mediul academic și societatea civilă, în cadrul său discutându-se  despre dezvoltarea responsabilă și utilizarea tehnologiilor disruptive.