Siguranță alimentarăȘtiri

MSC20. CEO al Bayer: Tehnologia te scapă de foamete, nu și de liderii răi

Bayer Presse DE

Werner Baumann, directorul general al companiei Bayer AG, a afirmat, la Conferința de securitate de la München (MSC2020), că tehnologia îi poate ajuta pe fermieri să scape de foamete, însă, de multe ori, nu au acces la aceste tehnologii pentru că țările în care locuiesc sunt conduse defectuos, informează publicația The National din Abu Dhabi.

Cu peste 800 de milioane de oameni înfometați în întreaga lume, iar o optime dintre ei având nevoie de urgență de ajutor alimentar, insecuritatea alimentară destabilizează societăți și forțează mii de persoane să-și părăsească locurile natale.

Specialiștii în domeniul securității alimentare au evidențiat vineri modul în care conflictele și guvernarea defectuoasă provoacă foamete în multe locuri de pe glob, în pofida evoluției tehnologiilor agricole.

“Deseori, accesul (fermierilor) la aceste tehnologii este împiedicat de faptul că țările lor sunt atât de prost gestionate”, a declarat Werner Baumann.

Janani Vivekananda, consilier la institutul de cercetare privind politicile publice Adelphi din Germania, a declarat că, în mare măsură, crizele alimentare nu sunt generate de lipsa disponibilității hranei, ci de “acces, inegalitate, sărăcie și politici guvernamentale”.

Vivekananda a avertizat că, în acest context, tehnologia ar putea oferi “așteptări false” fermierilor din țările sărace.

David Beasley, directorul executiv al Programului alimentar mondial (PAM) al Națiunilor Unite, a declarat că sectorul privat are soluții durabile care pot pune capăt crizelor alimentare, dar este necesar ca mai întâi să fie stopate conflictele.

Oficialul ONU a mai spus că este “inexcuzabil” faptul că la fiecare cinci-șase secunde un copil moare de foame.

Beasley a conchis că nu există niciun fel de securitate fără securitate alimentară.