ApărareȘtiri

Moscova susține că scopul exercițiilor SUA în Marea Neagră este de a dezbina Rusia și Europa printr-un “război minor”

USS Ross (US Navy)

Scopul exercițiilor militare și agresivității SUA în Marea Neagră este acela de a crea dezbinare între Moscova și Europa provocând un “război minor”, a declarat Konstantin Gavrilov, șeful Delegației Federației Ruse pentru Negocierile de la Viena privind securitatea militară și controlul armelor, informează agenția de știri TASS.

„Cred că obiectivul principal al SUA și al regimului de la Kiev, care nu știe ce altceva să facă, este să distragă atenția de la problemele din interiorul Ucrainei(…) Iar pentru SUA, este de a dezbina Europa și Rusia cu un mic război”, a afirmat Gavrilov, la postul Rossiya 24 TV.

„Nu sunt îngrijorați de rezultat”, a adăugat oficialul rus.

Moscova nu va ceda acestor provocări, deoarece liderii țării și Ministerul Apărării au situația sub control, a mai afirmat diplomatul.

„Putem discuta cu calm și să încercăm să-i convingem până la un anumit moment când [țările occidentale] își pierd mințile și inteligența”, a mai spus Gavrilov, adăugând că Moscova „va face totul pentru ca [momentul respectiv] să nu vină niciodată”.

Pe de altă parte, Statele Unite au acuzat Rusia că lansează afirmații propagandistice despre situația de la Marea Neagră pentru a distrage atenția de la adevăr.

„Pentru a distrage atenția de la adevăr, s-ar putea să auziți oficiali ruși care fac afirmații false despre Marea Neagră”, a transmis Ambasada SUA la Kiev într-un video difuzat pe contul său de Twitter, relatează agenția Ukrinform.

Făcând referire la o afirmație a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care susținea că Rusia „observă provocări deliberate” în Marea Neagră, diplomații americani se întreabă retoric: „Ale cui provocări?”.