ApărareȘtiri

Modificările la Legea pensiilor militare de stat se vor dezbate în procedură de urgență de către deputați

Foto: MApN Oficial

Modificările la legislația pensiilor de serviciu, inclusiv la Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat, se vor dezbate în procedură de urgență la Camera Deputaților, în urma unei decizii a Biroului Permanent al Camerei.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, care a fost adoptat de Senat la limită, în pragul aprobării tacite, a fost trimis pentru rapoarte și avize la comisiile parlamentare. Termenul de depunere a amendamentelor este 12 aprilie și termenul de depunera al raportului este 24 aprilie.

La această Cameră, care este decizională, comisiile de fond, care dau raport, sunt cea de Buget-Finanțe și cea de Muncă. Avizele se primesc de la comisiile de Apărare, Politică Externă, Juridică și Drepturile Omului.

Actul normativ a fost înregistrat la Camera Deputaților sub denumirea ”Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal” și a fost trimis la comisii pe 3 aprilie.

Procedura de urgență se aprobase și la Senat, dar ulterior Biroul Permanent al Senatului a decis prelungirea termenului pentru dezbatere și adoptare de la 45 la 60 de zile. Chiar și așa proiectul de lege a ajuns în zona aprobării tacite. rapoartele, dezbaterile și votul fiind date într-o singură zi, pe 29 martie. Nu este exclus ca un asemenea scenariu să se repete și Camera Deputaților.