ApărareIntelligenceȘtiri

Hamas a piratat telefoanele mobile a zeci de militari israelieni folosind conturi false pe rețele de socializare

Sursa: Israel Defense Forces

Autoritățile de la Tel Aviv au anunțat că au dejucat o tentativă a mișcării palestiniene Hamas de a pirata telefoanele mobile a zeci de militari israelieni, utilizând în acest scop identități false ale unor femei atractive în încercarea de a seduce soldații, informează site-ul de știri Ynet.

Hackerii sperau să convingă militarii să descarce o aplicație de mesagerie ce le-ar fi permis să facă schimb de fotografii și înregistrări cu femeile respective. Însă, această aplicație conținea un programe de tip malware care au infectat telefoanele mobile ale militarilor păcăliți.

Mișcarea Hamas spera obțină informații confidențiale, a declarat Jonathan Conricus, purtător de cuvânt al forțelor armate israeliene, care a precizat că telefoanele a zeci de militari au fost piratate prin această metodă.

Autoritățile militare și agenția de securitate internă Shin Bet au dejucat tentativa Hamas, după ce mai mulți militari israelieni au notificat autoritățile că au fost contactați pe rețelele de socializare de pe conturi suspecte.

“Nu estimăm că ar exista o breşă substanţială”, operațiunea fiind detectată timpuriu, a afirmat Conricus, adăugând că este “foarte clar” că acțiunea a fost efectuată de mișcarea Hamas, întrucât există indicii care leagă programul de tip malware de serverele Hamas.

Oficialii israelieni afirmă că aceasta este cea mai sofisticată operațiune de acest fel efectuată până acum de mişcarea palestiniană.