ApărareȘtiri

Ministrul Tîlvăr a fost în vizită de lucru la Baza 95 Aeriană, Aerostar și Elmet Bacău

Elicoptere IAR-330 SOCAT de la Baza 95 Aeriană Bacău (Foto: B 95 A Oficial)

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr a fost marți în vizită de lucru la Baza 95 Aeriană Bacău și la două companii din zonă care participă la programe de modernizare ale forțelor aeriene, Aerostar Bacău și Elmet Internațional.

MApN nu a dat informații despre conținutl discuțiilor de la Baza 95 Aeriană și doar a menționat miercuri că baza ”participă la apărarea spațiului aerian național în zona de responsabilitate şi oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forțe contribuind, totodată, la constituirea pachetelor de forțe dislocabile şi la instrucția avansată în zbor a piloților”.

Despre Aerostar, ministrul Tîlvăr a declarat că este: ”una dintre companiile de succes din industria de profil. Dacă menționez doar două dintre activitățile acestei, este ușor de înţeles de ce avem un interes major în buna funcționare a companiei: Centrul de Mentenanță pentru F-16 și Centrul Național de Mentenanță pentru lansatorul multiplu de rachete HIMARS, ambele fiind desemnate centre de mentenanță de către Guvernul României”.

El a precizat că a ”văzut  și linia pregătită pentru asamblarea și fabricarea unor elemente mecanice pentru vehiculul aerian aferent UAS tactic operativ, ale cărui componente vor fi produse de mai multe companii din România”.

Despre Elmet Internațional, ministrul a spus că aici se fabrică componente ale transportorului pentru trupe Piranha V.

Tîlvăr a fost însoțit de  şeful Direcţiei Generale pentru Armamente, generalul-maior Teodor Incicaş, locțiitorul şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-maior Leonard Baraboi şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin.