ApărareȘtiri

Ministrul Economiei se laudă cu aprobarea restructurării Romaero

Florin Spătaru (al doilea din dreapta), ministrul Economiei - Facebook

Guvernul a aprobat un plan de restructurare a Romaero,”cea mai mare companie din industria aerospațială și de apărare românească”, după ce timp de șapte consiliile de administrație ale firmei au ”refuzat repetat” să dea undă verde planurilor de reorganizare ale societății, a anunțat, miercuri, minstrul Economiei Florn Spătaru.

”Nu îmi doresc să arăt cu degetul vinovații, vreau ca în mandatul meu să fac lucrurile corect”, a susținut ministrul.

Despre planul de restructurare, Spătaru a afirmat că este ”un demers ambițios, care vizează stabilizarea societății, prin restructurarea datoriilor către stat și creditori, însoțită de un program de investiții necesare retehnologizării”.

Aplicarea măsurilot de restructurare ”va asigura repoziționarea societății în industria aerospațială națională și globală”, a mai afirmat ministrul. adăugând că restructurarea operațională va asigura și ”funcționarea acestei societăți la standardele optime, pentru satisfacerea cerințelor Forțelor Sistemului Național de Apărare, astfel încât să fie asigurate toate condițiile specifice necesare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin participarea Armatei Române, cu forțe în teatrele de operații și la misiunile de menținere a păcii, alături de forțele NATO și cele ale Uniunii Europene”.