ApărareȘtiri

Ministrul Dîncu vrea să facă dreptate rezerviștilor în privința pensiilor militare și are un proiect de lege

Foto: Facebook

Principiul ”la grade şi funcţii egale, pensie egală” trebuie respectat în materie de pensii militare și a anunțat că are un proiect de lege în acest sens,  a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care a calificat acest demers drept ”o bătălie” personală, dar în care are nevoie de ajutorul guvernului, pentru o reușită în parlament.

Dîncu a vorbit despre ”nedreptatatea”care îi afecteaază pe militarii în rezervă și în retragere din cauza ieșirii la pensie ”în perioade diferite istorice”.

”Nu este normal ca cineva care a ieşit mai demult, acum 20 de ani, să spunem, un general, să aibă acum pensia pe care o are un maior sau un colonel, la funcţii şi grade egale, la experienţă egală”, a spus Dîncu, la un talk-show tv.

Ministrul speră la o rezolvare legislativă, probabil pe actualul cadru legal al pensiilor militare, în această sesiune parlamentară, sau pe un nou proiec legislativ.

”Sunt sigur că o să rezolvăm, să găsim o chestiune care să rezolve aceste lucruri, să avem o hotărâre politică care să rezolve aceste lucruri în viitor(…)Vom rezolva aceste lucruri în foarte scurt timp”, a estimat ministrul.

Dîncu a mai spus că va merge săptămâna viitoare la Bruxelles, pentru o întâlnire cu un reprezentant la Băncii Mondiale, care face un studiu despre pensiile militare în UE și NATO.