ApărareȘtiri

Ministrul Dîncu și secretarul american al Apărării au vorbit despre situația de securitate la Marea Neagră

Foto: Facebook Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut joi o discuție telefonică cu omologul american, secretarul  Lloyd J. Austin III în care au fost abordate  evoluțiile situației de securitate din regiunea Mării Negre, postura NATO pe flancul estic, respectiv suplimentarea prezenței SUA în regiune.

Discuția a avut loc din ”perspectiva desfăşurărilor masive şi a potenţialului ofensiv al Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei şi la Marea Neagră”, a precizat MApN.

”În contextul dezvoltărilor recente de securitate la nivel regional din perspectiva desfăşurărilor masive şi a potenţialului ofensiv al Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei şi la Marea Neagră, am subliniat necesitatea consolidării posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, în special în regiunea Mării Negre, ca formulă defensivă de asigurare a securităţii aliaţilor şi de descurajare a acţiunilor agresive”, a scris titularul Apărării pe pagina sa oficială.

Ministrul Dîncu a salutat  anunţul preşedintelui Biden privind determinarea SUA de a disloca forţe suplimentare în Europa de Est, inclusiv în sprijinul securităţii şi apărării României și apreciat ”efortul şi implicarea secretarului apărării al SUA în definirea şi asigurarea implementării angajamentului suplimentar al Washington-ului în sprijinul consolidării prezenţei aliate în România”.