ApărareȘtiri

Ministrul Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanții companiilor Lockeed Martin, Raytheon, Bell și Boeing

Sursa: MApN

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă s-a întâlnit în cursul vizitei în SUA cu reprezentanți ai companiilor Lockeed Martin, Raytheon, Bell și Boeing, specializate in producția de echipamente și tehnică militară, a informat sâmbătă MApN.

Ministrul ”a subliniat importanța cooperării între companiile americane și operatorii din industria națională de apărare din România, în vederea asigurării securității aprovizionării și a transferului de tehnologie pentru mentenanța și producerea echipamentelor militare în țara noastră”.

De asemenea, ”a evidențiat potențialul pe care România îl are în domenii-cheie pentru dezvoltarea noilor echipamente militare precum cyber și tehnologia informației și a punctat disponibilitatea MApN de a sprijini programe comune de cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul tehnologiilor militare de înaltă performanță, interoperabile la nivel aliat”.

Ciucă a mai avut o întâlnire și  cu directorul Defense Security Cooperation Agency a SUA, Heidi Grant, unde a evidențiat includerea României în Risk Assessed Payment Schedule, respectiv în mecanismul financiar “dependable undertaking single case”, care va facilita lansarea contractelor multianuale multiple.

  • MApN a mai informat sâmbătă că Nicolae Ciucă s-a mai s-a întâlnit la Washington cu Mark R. Vandroff, adjunctul asistentului președintelui SUA și director pentru politica de apărare și strategie din cadrul Consiliului Securității Naționale al SUA.