InfrastructurăȘtiri

Ministrul Bode: Instabilitatea în managementul companiilor feroviare, o problemă / Avem bani pentru proiecte și dezvoltare

Sursa: MCTI

Ministrul Transporturilor Lucian Bode ”știe” că instabilitatea din managementul companiilor feroviare este o problemă și a dat asigurări că alegerea managerilor se va face ”de acum încolo” pe competență.

”Știu că este o problemă aceasta instabilitate la nivelul managementului din companii. Ce pot să vă asigur este că de acum încolo alegerea managerilor se va face pe criterii de competență și pe adevăratele principii ale guvernanței corporative. Este bine să știm exact ce criterii și indicatori de performanță își fixează, astfel încât să putem să îi și întrebăm apoi, conform legii ce au făcut sau nu. Fiecare manager de companie trebuie să știe că de acum încolo nu mai cere bani de la buget, doar pentru a da bine la cifre și a se lauda, în fața tuturor, inclusiv a voastră a sindicatelor, ca au bani. Nu!!! Trebuie să-i și cheltuie în interesul companiei și să aibă execuție bugetară integrală pe ei”, a declarat ministrul – citat într-un comunicat al MTIC – la o întâlnire cu liderii sindicatelor feroviare, din 14 ianuarie.

Bode a dat asigurări că există fonduri pentru proiecte și dezvoltare: ”Sunt bani pentru proiecte, sunt bani pentru dezvoltare doar că este necesar să fie și cheltuiți”.