ApărareIntelligenceȘtiri

Ministrul Apărării și șeful SMAp s-au întâlnit cu generalul John Hyten, vicepreședintele JCSC al armatei americane/ Vizita era planificată

Sursa: MApN

Ministrul Apărării, Nicolae  Ciucă  și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, l-au primit marți în baza militară Mihail Kogălniceanu, pe locțiitorul preşedintelui Comitetului Întrunit al şefilor Statelor Majore ale Armatei SUA, generalul John E. Hyten.

Vizita era planificată, conform precizărilor MApN.

Ministrul Ciucă a subliniat ”importanţa cooperării în cadrul Parteneriatului strategic bilateral, pilon fundamental pentru securitatea şi apărarea României. În planul colaborării militare, ministrul apărării naționale a amintit de sprijinul constant primit din partea Comandamentului Statelor Unite din Europa, susţinere care a avut o contribuţie importantă în procesul de transformare a Armatei României într-o structură modernă, adaptată la noile realităţi strategice”.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Petrescu, a discutat cu generalul Hyten despre ”modalitățile concrete de sprijin pentru creșterea capacității operative și interoperabilitatea forțelor, inclusiv importanța cooperării dintre cele două armate aliate și partenere în contextul de securitate actual, inclusiv prin desfășurarea unor exerciții și activități de instruire în comun, precum și despre posibilitățile de extindere a bazei militare de la Mihai Kogălniceanu”.