ApărareȘtiri

Ministrul Apărării și președintele Lockheed Martin au vorbit despre F-16, Patriot și radare / Președintele L.Martin s-a întâlnit și cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu

Sursa: MApN

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă s-a întâlnit marți cu președintele companiei Lockheed Martin, Marillyn Hewson, discuțiile vizând ”avionul multirol F-16, lansatorul multiplu de rachete cu bătaie mare – HIMARS, sistemele sol-aer PATRIOT, radarele de mare distanță sau radare pentru supraveghere la înălțimi mici și medii”.

”Au fost analizate aspecte legate de oportunitățile de cooperare industrială care ar putea implica industria naţională de apărare în producerea, asamblarea sau mentenanța unor echipamente din portofoliul companiei, aflate sau care urmează a intra în dotarea Armatei României”, a precizat MApN.

Și ministrul de Exerne, Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu președintele Lockheed Martin.

”Marillyn Hewson s-a arătat interesată de continuarea implicării Lockheed Martin Corporation în țara noastră și, subliniind existența în România a unei forțe de muncă talentate și bine pregătite și a unei baze industriale solide, a susținut obiectivul de a dezvolta proiecte comune în domeniile industriei de apărare și cercetării, cu accent pe noile tehnologii, precum inteligența artificială”, se spune într-un comunicat al MAE.

Lockheed Martin este cea mai mare companie de produse și servicii militare la nivel mondial în ce privește veniturile. În anul 2019, vânzările s-au ridicat la 53,8 md USD, compania situându-se pe poziția a 59-a în topul Fortune 500. Lockheed Martin este prezentă în 75 de țări din întreaga lume, inclusiv în România (din 1997) și are aproximativ 105.000 de angajați.