ApărareȘtiri

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: ”Ne îndeplinim misiunile asumate, depășim împreună orice obstacol! România, fii puternică!”

  • Mesajul ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, de Ziua Națională a României: 

”1 Decembrie ne aduce aminte de istoria noastră zbuciumată, de modul în care am știut să ne păstrăm ființa națională chiar şi în cele mai dificile momente.

1 Decembrie este şi un moment de bilanț, un moment în care ne gândim la viitor, la viitorul României, la ceea ce vrem pentru copiii şi tinerii noștri. Prin urmare, rememorarea datei de 1 Decembrie 1918 ne obligă pe toți sa privim responsabil la ceea ce facem pentru România.

Gândurile mele se îndreaptă spre memoria acestor suflete care au crezut în România Mare și au considerat că nimic nu este puțin pentru a reda libertatea românilor în a-și hotărî propriul Destin. Destin care astăzi ne arată că România este pe drumul cel bun. Prin și cu Oamenii ei.

Dragi militari,
Sunt mândru de întregul corp al Armatei, de militarii care se află în teatrele de operații, de militarii care participă la misiuni pe teritoriul național, de medicii militari și civili care au dovedit încă o dată că sunt elită, de studenții și liceenii militari care s-au implicat în acțiuni de voluntariat, de veteranii de război care au spus celor mai tineri poveștile de pe front.

Un gând bun și de recunoștință pentru familiile militarilor, cărora le transmit să rămână unite ca până acum.

Dragi români,
Vă mulțumesc că sunteți responsabili.
Mesajul pe care Armata României îl transmite astăzi este unul puternic: ne îndeplinim misiunile asumate, depășim împreună orice obstacol! România, fii puternică!

La mulți ani, România!
La mulți ani, români!”