ApărareȘtiri

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă este în vizită oficială în SUA

caleaeuropeana.ro

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă, se afla în vizită oficială în Statele Unite, la invitația secretarului american al Apărării, Mark Esper, a informat MApN.

Vizita durează până pe 11 octombrie. 

Ministrul apărării va avea o serie de întâlniri cu înalți oficiali ai Departamentului Apărării SUA și va depune o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Cimitirul Militar Național Arlington.

“Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalți oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluțiile din domeniul securității în regiunea Mării Negre, și, în context, necesitatea unei abordări coerente și consistente a posturii de apărare și descurajare în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcția dezvoltării capacității sale de apărare prin programe de instruire și de înzestrare cu sisteme de armament și echipamente performante și vom discuta despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA“, a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ministrul apărării naționale este însoțit în vizita oficială din SUA de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu și de Simona Cojocaru, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale.

Anterior plecării în SUA, Ciucă, a participat marți la o dezbatere în sistem de videoconferință despre relațiile româno-americane, organizată de think tank-ul „The Heritage Foundation”.