ApărareȘtiri

Ministrul Apărării merge la baza aeriană Monte Real, unde s-au pregătit piloții români de F-16

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă se va afla în perioada 27-28 ianuarie într-o vizită oficială în Portugalia, unde va merge și la baza aeriană Monte Real, locul unde s-au pregătit piloții români de F-16.

Vizita are loc la invitația omologului portughez João Gomes Cranvinho.

Cei doi miniștri vor merge la baza Monte Real ”pentru a participa la un briefing de informare, susținut de specialiștii Forțelor Aeriene Portugheze”, a precizat MApN.

România și Portugalia au semnat în decembrie 2019 contractul pentru achiziția unui nou lot de 5 aeronave F-16 Fighting, care vin în completarea celor 12 achiziționate în perioada 2014-2017 și fac parte din programul major de înzestrare ”Avion multirol al Forţelor Aeriene Române”.

Parlamentul a aprobat cumpărarea celor cinci F-16 şi a unui pachet de bunuri şi servicii, care include şi modernizarea la un standard superior a avioanelor F-16 ale FAR (Mid-Life Upgrade / SUA), inclusiv a celor 12 aflate deja în dotarea acestora.

Programul vizitei include şi o întâlnire bilaterală cu şeful Statului Major General portughez, amiral António Silva Ribeiro.