ApărareȘtiri

Ministerul român al Apărării și italienii de la Iveco au semnat un contract de cumpărare a 942 de platforme de transport pe roți

Sursa. iveco.com

Ministerul Apărării și italienii de la IVECO Defence Vehicle SPA au semnat primul contract din acordul-cadru privind cumpărarea a 2902 platforme de transport pe roți în diverse configurații, pentru dotarea armatei naționale.

Contractul a fost semnat în 31 decembrie 2019, dar anunțul oficial al ministerului a venit pe 8 ianuarie. Din partea MApN, documentul a fost semnat de locțiitorul șefului Departamentului pentru Armamente. Funcția de secretar de stat, șef al Departamentului pentru Armamente este și la acest moment vacantă.

Contractul subsecvent nr. 1, în valoare de 1.015.676.538,05 lei, fără TVA, se va derula pe o durată de 4 ani și prevede achiziția unui număr de 942 platforme, furnizorul având obligația ca produsele livrate în baza contractului subsecvent să fie realizate în facilități integrate în industria de profil din România, precizează MApN.

Valoarea obligației de compensare asumată de furnizor (offset) este de cel puțin 80% din valoarea, fără T.V.A., a contractului.