Apărare

Ministerul Apărării face o cercetare administrativă la DGIA după incidentul Gherghe și cooperează total cu Justiția

Ministerul Apărării Naționale (MApN) face o cercetare administrativă la Direcția Generală de Informații a Apărării (DGIA) după ce fostul adjunct al directorului general al DIGIA a fost arestat pentru delapidare din fondurile operative ale serviciului de informații al Apărării, au precizat marți oficiali ai MApN, pentru Umbrela Strategică.

Ei au precizat că procedura judiciară a cărui subiect este generalul-maior (r) Iulian Gherghe, fost director-adjunct al DGIA a fost declanșată la sesizarea Apărării și că ”ministerul a pus la dispoziția autorităților competente toate datele necesare desfășurării anchetei penale”.

”Procedura judiciară în cazul la care faceți referire a fost declanșată la sesizarea transmisă de Ministerul Apărării Naționale. În paralel, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul, la nivelul DGIA se desfășoară o cercetare administrativă (…) Ministerul Apărării Naționale a pus la dispoziția autorităților competente toate datele necesare desfășurării anchetei penale și va coopera complet pe toată durata procedurilor judiciare”, au spus, pentru Umbrela Strategică, oficialii MApN.

Fostul director adjunct al Informațiilor Apărării (DGIA) a fost arestat preventiv pentru delapidare, fals intelectual și uz de fals sub acuzația că și-a însușit fără drept 179.470 de dolari din fondurile DGIA.

Generalul Gherghe a fost trecut în rezervă luna trecută printr-un decret semnat de președintele Klaus Iohannis.