IntelligenceIT&CȘtiri

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pentru achiziția de stații radio TETRA

Sursa: Motorola

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pentru achiziția de stații radio TETRA, în vederea înlocuirii și extinderii flotei de stații radio a instituțiilor subordonate, care gestionează situații de urgență, se arată într-un comunicat al Centrului pentru Servicii de Radiocomunicații SRL , distribuitorul oficial al produselor Motorola Solutions în România.

În contextul pandemiei, pentru a asigura o bună coordonare a resurselor din teren, autoritățile din România au decis să investească în sisteme de comunicații esențiale pentru siguranța cetățenilor.

Ministerul Afacerilor Interne a semnat un acord-cadru pe patru ani cu Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații SRL pentru aproximativ 40.000 de stații radio Motorola TETRA.

Ca parte a acordului-cadru, Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria și alte structuri subordonate pot comanda, pentru personalul din prima linie, noi terminale radio portabile și pentru vehicule.

Potrivit furnizorului, stațiile radio portabile MTP3550 TETRA și stațiile radio mobile MTM5400 TETRA oferă performanțe superioare și fiabilitate crescută, fapt care asigură o productivitate sporită și siguranța utilizatorului.  Având o performanță audio excelentă, autonomie crescută a acumulatorului și criptare end-to-end, dispozitivele sunt optimizate special pentru organizațiile însărcinate cu siguranța publică.

„Soluțiile de ultimă generație permit agenților însărcinați cu siguranța publică, care acționează în prima linie, să comunice eficient. Stațiile radio TETRA și soluțiile video portabile sunt componente cheie ale ecosistemului de tehnologii Motorola Solutions pentru misiuni critice, care împreună oferă poliției o capacitate sporită de a proteja personalul din prima linie și pe cetățeni”, a declarat Michael Kaae, vicepreședinte regional Europa în cadrul Motorola Solutions.

Motorola Solutions este un partener al organizațiile însărcinate cu siguranța publică din România de peste 25 de ani, oferind soluții de comunicații, inclusiv echipamente de infrastructură radio și servicii.

În cursul acestui an, Inspectoratului General al Poliției Române a semnat un contract prin care Motorola Solutions a livrat 12.000 de camere portabile.

Motorola Solutions este un lider global în domeniul comunicațiilor și datelor analitice esențiale, care furnizează sisteme tehnologice în domeniul comunicațiilor critice, software-ul pentru centre de comandă și de analiză video, sistemele analitice de date, serviciile de management și asistență.