ApărareȘtiri

Militarii care s-au întors din Afganistan vor defila pe sub Arcul de Triumf

Foto: MApN

Militarii români care s-au întors din misiunea din Afganistan vor defila pe sub Arcul de Triumf, într-o ceremonie organizată miercuri de MApN.

Defilarea va fi deschisă de un detașament format din militari răniți în timpul celor peste 19 ani de participare a Armatei României la misiuni în Afganistan.

Dispozitivul de defilare va include și un detașament al Jandarmeriei române, care a executat  misiuni în acest teatru de operații.

De asemenea, vor fi decorate drapele de luptă ale unor comandamente, mari unități și unități ale Armatei României care au condus sau au executat misiuni în teatrul de operații.

În timpul ceremoniei se va păstra un moment de reculegere și se va depune o coroană de flori în memoria militarilor căzuți la datorie.

  • Citește și:

Ultimii 140 militari din cadrul Batalionului de Protecție a Forței „Jderii”, Elementului Național de Sprijin (ENS) au revenit în România 

România va acționa în acord cu deciziile aliate referitoare la calendarul retragerii forțelor NATO din Afganistan

Generalul Scott Miller, comandantul misiunii NATO Resolute Support (RSM) și comandantul forțelor americane dislocate în Afganistan i-a vizitat pe militarii români