ApărareȘtiri

Militari din România și Republica Moldova s-au pregătit în comun la exercițiul „Scutul Păcii 21”

Sursa: MApN

Militari din armatele României și Republicii Moldova au participat la exercițiul bilateral „Scutul Păcii 21”, care s-a desfășurat la Centrul militar de instruire de la Bulboaca, Republica Moldova, informează Ministerul Apărării de la București, într-o postare pe Facebook.

România a fost prezentă la exercițiu cu un detașament de nivel pluton de infanterie, format din 21 militari, din cadrul Batalionului 634 Infanterie “Mareșal Jozef Pilsudski” al Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”. Detașamentul românesc a fost integrat în cadrul unei companii de infanterie din Batalionul 21 Mecanizat al Brigăzii 2 Motorizată a Republicii Moldova.

Exercițiul s-a desfășurat având la bază un scenariu, care a cuprins tactici, tehnici și proceduri caracteristice teatrelor de operații actuale și a avut, drept scop, îndeplinirea obiectivelor de instruire specifice misiunilor de stabilitate și sprijin.

Un alt scop al evenimentului de instruire a fost și acela de a evalua capabilitățile operaționale ale unor structuri din cadrul Batalionului 22 de Menținere a Păcii al Armatei Naționale a Republicii Moldova.

„Scutul Păcii 21” s-a desfășurat în perioada 7-10 iunie 2021.

În cursul ultimelor luni au avut loc o serie de exerciții bilaterale România-Republica Moldova cu scopul asigurării cadrului optim de colaborare și instruire comună pentru militarii de pe ambele maluri ale Prutului.

Sursa: MApN