InfrastructurăȘtiri

Mii de zboruri din întreaga lume, inclusiv din Europa, au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus

Sursa: EasyJet, Twitter

Mii de zboruri au fost anulate în întreaga lume în condițiile în care sectorul aviatic mondial a fost grav afectat de scăderea numărului de pasageri ca urmare a epidemiei de coronavirus (Covid-19), relatează postul BBC News.

  • Ryanair, British Airways și EasyJet și-au suspendat zborurile spre și dinspre Italia până în prima parte a lunii aprilie.
  • Mai multe companii aeriene americane au anulat majoritatea curselor spre și dinspre Europa, Asia sau America de Sud.
  • Numărul pasagerilor în perioada ianuarie-martie ar putea scădea cu 14% din cauza coronavirusului, potrivit asociației ACI Europe.
  • Unele companii aeriene riscă să intre în faliment dacă criza provocată de coronavirus se prelungește.
Sursa: Ryanair, Twitter

În mod particular, Italia, țara europeană cea mai afectată de coronavirus, a fost vizată de reducerea numărului de zboruri; cele mai multe companii aeriene anulând cursele spre și dinspre această țară.

De altfel, autoritățile din mai multe țări, inclusiv Ministerul de Externe de la Londra, au recomandat cetățenilor săi să evite călătoriile în Italia.

Compania Ryanair va anula toate cursele spre și dinspre Italia în perioada 13 martie-8 aprilie, iar British Airways suspendă zborurile spre și dinspre această țară până pe 4 aprilie. O măsură similară a fost luată și de EasyJet, care a anulat cursele italiene între 10 martie și 3 aprilie, însă în zilele următoare urmează să efectueze zboruri de evacuare din peninsulă.

Sursa: British Airways, Twitter

Norwegian Air a anunțat că va renunța la aproximativ 3.000 de zboruri în următoarele trei luni, lucru ce va însemna că “o parte semnificativă” din angajații săi vor fi disponibilizați temporar.

Mai multe companii aeriene din SUA, inclusiv American Airlines, au anulat un număr mare de zboruri spre și dinspre Europa, Asia sau America de Sud, potrivit revistei Newsweek.

Scăderea numărului de pasageri ar putea afecta profund sectorul aviatic mondial, existând riscul ca multe companii aeriene să intre în faliment în cazul în care criza se prelungește.

Președintele companiei Korean Air, Woo Kee-hong, a notificat angajații companiei că “în cazul în care situația continuă pentru o perioadă mai lungă, este posibil să atingem pragul în care nu putem garanta supraviețuirea companiei”, potrivit agenției de știri Reuters.

ACI Europe, o asociație care reprezintă interesele colective ale aeroporturilor europene, a transmis că o primă evaluare indică faptul că numărul pasagerilor în perioada ianuarie-martie ar putea scădea cu 14% din cauza coronavirusului.

“Epidemia Covid-19 se transformă într-un șoc de proporții fără precedent pentru industria noastră (aviatică)”, a declarat Olivier Jankovec, directorul general Airports Council International (ACI) Europe.