IntelligenceȘtiri

Mihai Weber (PSD) vine din nou la conducerea Comisiei SIE, se modifică și componența Comisiei SRI

Deputatul PSD Mihai Weber, președintele Comisiei de control a SIE (foto; gorjeanul.ro)

Deputatul PSD Mihai Weber se întoarce din această săptămână la șefia Comisiei parlamentare de control a SIE, comisie comună Senat-Camera Deputaților, el înlocuindu-l pe deputatul USR Nicu Fălcoi. Weber, deputat de Gorj, a mai fost președinte al acestei comisii în legislatura trecută.

Weber a urmat cursurile Institutului Diplomatic Român și ale UNAp. Deputatul Nicu Fălcoi rămâne membru al Comisiei.

O altă schimbare din Comisia SIE îl vizează pe deputatul Antonel Tănase, membru al Forței Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, care nu își mai găsește locul în comisie, nici ca secretar, nici ca membru. Anterior, el a fost mutat din Comisia pentru Apărare a Camerei la o comisie mai puțin importantă.

Schimbări au avut loc și în Comisia de control a SRI, unde deputatul Silviu Macovei de la PSD îi ia locul colegului de partid, Marius Mărgărit. Și senatorul Marius Dunca va fi înlocuit de către deputata Oana Florea, ambii fiind membri PSD.

Prin numirea deputatului Sorin Grindeanu în guvern, delegația la Adunarea Parlamentară a NATO rămâne deocamdată fără președinte, Grindeanu demisionând din această poziție și din cea de membru al delegației.