EnergieInfrastructurăȘtiri

Memorandum cu EXIM US: 7 miliarde de dolari pentru proiecte energetice în România

U.S. Embassy Bucharest

Ministerul Economiei și Banca de Export-Import (EXIM) a SUA au semnat un memorandum de înțelegere pentru o componentă de finanțare de 7 miliarde de dolari care va fi direcționată spre dezvoltarea proiectelor din domeniul energetic.

Memorandumul a fost semnat de președinta EXIM Kimberly Reed și ministrul Virgil Popescu, în prezența ambasadorului SUA în România, Adrian Zuckerman

”Am reușit să identificăm interesul SUA și pentru o componentă de finanțare de 7 miliarde de dolari pentru dezvoltarea proiectelor din domeniul energetic – inclusiv energie nucleară și gaz natural lichefiat și din domeniul infrastrucutrii – rutieră, cale ferată, depozite de gaze, printr-un Memorandum de Înțelegere cu Exim US”, a declarat ministrul Virgil Popescu, citat pe pagina oficială de Facebook a MEEMA.

„Este cel mai mare pachet de finanțare de acest fel primit până acum de România din partea Statelor Unite. Acesta reprezintă o reiterare a gradului de apropiere în relațiile bilaterale pe care l-au atins în ultimul an România și Statele Unite ale Americii. Salut viziunea Președintei EXIM Reed și sprijinul oferit de aceasta planurilor Prim-ministrului Orban pentru dezvoltarea infrastructurii din România”, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman, citat pe pagina oficială a ambasadei.