ApărareȘtiri

Medicul rănit la Piatra Neamț, transportat în Belgia cu avion militar de transport C-27J Spartan

Medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat duminică la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, a informat Ministerul Apărării.

Transferul pacientului se realizează cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiții speciale, cu asistență medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 7.30.

Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical.

Anterior, aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iași – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a unui pacient care a suferit arsuri în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț.

Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.