ApărareȘtiri

MBDA va îmbunătăți capacitatea de apărare antiaeriană a distrugătoarelor Type 45 ale Marinei Regale Britanice

CAMM-ER (MBDA)

Grupul MBDA a obținut o serie de contracte pentru a îmbunătăți în mod semnificativ capacitatea de apărare antirachetă și antiaeriană a celor șase distrugătoare din clasa Type 45 ale Forțelor Navale Regale Britanice. În premieră, racheta CAMM (Common Anti-Air Modular Missile), dezvoltată de MBDA, va fi în premieră asociată cu un sistem de comandă și control Sea Viper (C2) actualizat, se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

În noua configurație, CAMM va completa sistemul cu rază lungă de acțiune Aster 30, consolidând capacitatea de apărare antiaeriană a distrugătoarelor britanice.

Potrivit MBDA, montarea celor 24 de celule de lansare pentru CAMM pe distrugătoarele Type 45 va crește cu 50% numărul de rachete antiaeriene disponibile. De asemenea, sistemul Sea Viper C2 va fi actualizat pentru o mai mare putere de procesare.

Cele 48 de celule Sylver instalate la bordul distrugătoarelor din clasa Type 45 vor fi astfel destinate exclusiv rachetei Aster 30 cu rază mai mare de acțiune, care este, de asemenea, modernizată. Acest lucru înseamnă că această rachetă va rămâne în serviciu în toată perioada în care distrugătoarele Type 45 vor fi operaționale.

Rachetele CAMM a fost selectată de forțe navale din întreaga lume, inclusiv Canada (pentru fregatele Canadian Surface Combatant), Noua Zeelandă (fregatele clasa Anzac), Brazilia (fregatele clasa Tamandaré), Chile, și sunt în prezent operaționale la bordul fregatelor Type 23 ale Marinei Regale și va asigura și protecția fregatelor Type 31 și Type 26. Racheta CAMM a fost, de asemenea, selectată de armata britanică pentru sistemul terestru Ground-Based Air Defence (GBAD).