ApărareȘtiri

MBDA și IAR Brașov au semnat un contract pentru integrarea Marte ER pe elicoptere

Foto: MBDA

MBDA a semnat un contract cu IAR Brașov pentru sprijinirea integării rachetelor Marte ER pe o platformă de elicopter pentru Forțele Navale Române, bazată pe Airbus H215M, informează un comunicat trimis Umbrela Strategică..

„În calitate de lider european în domeniul sistemelor complexe de armament, compania MBDA este pregătită să facă față provocărilor cu care se confruntă Europa prin consolidarea capacităților europene de apărare. Suntem mândri să contribuim la autonomia strategică a Forțelor Armate Române și vom continua să acționăm ca un partener de încredere, oferind un portofoliu cuprinzător și adaptat nevoilor curente și viitoare” , a declarat Arnaud Rousset, vicepreședinte MBDA Europa.

MBDA va colabora cu IAR Brașov și cu Airbus, dar și cu ceilalți parteneri implicați, pentru integrarea Marte ER și pentru o integrare completă la nivelul sistemului.

Contractul este ”un nou succes” pentru familia de rachete multiplatformă Marte, deja integrată pe o serie de platforme pentru Forțele Armate italiene și pentru mai mulți clienți la export.

Marte ER reprezintă cea mai recentă generație a familiei de rachete. Este proiectată să funcționeze pe orice condiții meteorologice, la distanțe de peste 100 km. Dispune de un profil extrem de flexibil, care permite puncte de reper automate și manuale, salve și atacuri pe coordonate terestre, cu metode specifice de contracarare a sistemelor de apărare ale navelor.