ApărareȘtiri

MBDA a primit o nouă comandă de rachete aer-aer Meteor pentru Forțele Aeriene germane

Sursa: MBDA

MBDA a primit o nouă comandă de rachete aer-aer Meteor pentru Forțele Aeriene Germane, având o rază de acțiune dincolo de orizontul vizual, conform unui comunicat al companiei.

Meteor este cea mai avansată rachetă aer-aer din lume și are un sistem unic de propulsie de tip ramjet

„Programul Meteor poate fi considerat cel mai de succes program de cooperare în domeniul apărării din Europa, reunind cele mai bune tehnologii din șase națiuni europene pentru a oferi o capacitate militară comună, cu adevărat revoluționară. Suntem foarte încântați să primim acest contract suplimentar de la clientul nostru, Armata Germană, ca angajament suplimentar față de Meteor ca principală armă de supremație aeriană pentru Eurofighter”, a declarat Éric Béranger, CEO al MBDA.

Semnat la 16 decembrie, contractul a fost atribuit MBDA de către Oficiul pentru Programul Integrat Meteor (IJPO), în numele Oficiului Federal German de Echipamente al Armatei Germane, Serviciul Asistență privind Tehnologia Informației și Supor (BAAINBw).

Spre deosebire de rachetele aer-aer clasice, care parcurg nedirijat cea mai mare parte a zborului lor, limitându-și capacitatea de a atinge ținte în mișcare la distanțe mari, ramjet-ul Meteor oferă o stabilitate superioară la viteze mai mari de Mach 4, până la țintă, oferind Meteor impact maxim asupra acesteia.

Meteor devine astfel prima opțiune pentru toate avioanele de vânătoare din Europa, precum Gripen, Eurofighter și Rafale.