ApărareȘtiri

Marshall va dezvolta un sistem de suport și întreținere pentru avioanele USAF

FOTO: Marshall

Compania de infrastructură dislocabilă Marshall a obținut un contract pentru proiectarea, construirea și demonstrarea unui sistem containerizat pentru a simplifica logistica și a accelera desfășurarea aeronavelor și a personalului pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite (USAF), a informat compania într-un comunicat trimis Umbrela Strategică.

Sistemul de operațiuni și întreținere dislocabile (DOMS) va permite o repoziționare flexibilă și va îmbunătăți accesul la echipamente de sprijin comune pentru aeronave, sprijinind în același timp echipajele aeriene care efectuează ieșiri rapide.

În conformitate cu doctrina Agile Combat Employment a USAF, care susține operarea într-o rețea de locații dispersate la distanță, Marshall va proiecta modulele de misiune DOMS containerizate pentru a fi transportate pe calea aerului în “locații de contingență”  nepermanente, cum ar fi aerodromurile mici de la marginea unei zone de luptă, unde pot fi descărcate, mutate și desfășurate rapid.

DOMS este destinat în primul rând pentru a fi încărcat pe și de pe avionul tactic Lockheed Martin C-130 – o cerință de proiectare pe care Marshall este pe deplin calificată să o îndeplinească, având în vedere expertiza sa în domeniul întreținerii, reparațiilor, reviziei și ingineriei pe această platformă din 1966.

“DOMS este un contract care îi va permite companiei Marshall să își valorifice mai multe puncte forte, inclusiv ingineria logistică în mai multe domenii, infrastructura rapid de desfășurare și îmbunătățirea capacității pentru o aeronavă pe care o susținem de aproape 60 de ani”, a declarat Bob Baxter, directorul de dezvoltare al Marshall.

“Suntem încântați să putem oferi o opțiune de mobilitate care este esențială pentru nevoile Forțelor Aeriene în Agile Combat Environment”, a adăugat Baxter.

Proiectarea va fi condusă de echipa globală de ingineri Marshall, iar până la două module de probă de concept vor fi construite și testate la noua unitate de producție a Marshall Canada din Moncton, New Brunswick. În urma livrării modulelor și a echipamentelor de suport către USAF, Marshall va efectua demonstrații la fața locului în timp ce va elabora propuneri pentru producția ulterioară.