ApărareȘtiri

Marina Militară va participa cu ofițeri de stat major la forța navală ”Sentinel”, care operează în Orientul Mijlociu

Marina militară română va participa cu ofițeri de stat major la forța navală multinațională ”Sentinel”, care asigură siguranța navigației în în zonele strâmtorilor Hormuz și Bab el-Mandeb, pentru navele comerciale care tranzitează apele internaţionale ale golfurilor Aden, Oman și Persic, precum și ale Mării Arabiei și Mării Roșii, au anunțat Forțele Navale.

Marina militară a devenit membru al coaliției maritime multinaționale International Maritime Security Construct (IMSC), care operează în Orientul Mijlociu.

Din această structură, denumită Coalition Task Force „Sentinel”, care are are ca misiune principală respingerea atacurilor împotriva navelor comerciale, în zona maritimă din Orientul Mijlociu, mai fac parte Albania, Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Lituania, Regatul Unit al Marii Britanii, SUA

Coliția maritimă multinațională IMSC a fost înfiinţată în luna iulie a anului 2019, are sediul în Bahrein. și acționează împreună cu Flota a V-a americană.

”Prin misiunile îndeplinite cu profesionalism de militarii români, țara noastră este recunoscută ca un partener serios şi credibil în cadrul comunităţii aliate şi internaţionale”, apreciază FNR.