ApărareȘtiri

MApN: Serviciul de poliție aeriană a fost alertat, posibilă pătrundere în spațiul național

Foto: Forțele Aeriene Române Oficial

MApN  a alertat în noaptea de vineri spre sâmbătă avioanele de vânătoare din Serviciul de Poliție Aeriană, în urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean.

”În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean,  în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați”, a transmis MApN.

Sistemul de supraveghere radar a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați, a precizat MApN.

”Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile.La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate”, a menționat MApN.