InfrastructurăȘtiri

MApN organizează o licitație în valoare de 2,1 miliarde lei pentru lucrări de infrastructură la Mihail Kogălniceanu

Ministerul Apărării organizează o licitație pentru lucrări de infrastructură la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, contractul fiind clasificat secret de serviciu și având o valoare de până la 2,14 miliarde de lei (fără TVA).

Anunțul a fost publicată în Jurnalul european pentru achiziții publice (Tenders Electronic Daily – TED) pe data de 8 martie.

Licitația are drept obiect: ”Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”.

Valoarea estimată a tuturor serviciilor și lucrărilor incluse în etapa 1 a proiectului de investiție este de 2 148 126 437 lei, fără TVA, se precizează în anunț.

Pentru faza I, MApN alocă 1,4 miliarde de lei, iar pentru următoarele faze, valoarea estimată este de 713 milioane de lei.

Durata contractului, de la data atribuirii, va fi de 106 de luni.

Data limita de depunere a candidaturilor este 27 mai 2021, iar data expedierii invitațiilor de prezentare de oferte sau de participare către candidații selectați este 28 septembrie 2021. Durata contractului, de la data atribuirii, va fi de 106 de luni.

În condițiile în care contractul este unul clasificat, firmele participante vor trebui să obțină AVIZUL DE SECURITATE PENTRU ACCES LA INFORMAȚII CLASIFICATE SECRET DE SERVICIU, care eliberat de Direcția contrainformații si securitate militară.

Procedura de achiziție este una restrânsă, iar criteriul de atribuire este în funcție de oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic având în vedere o serie de criterii.