Știri

MApN bagă în priză Parlamentul pentru trei legi

Vasile Dîncu s-a întâlnit cu parlamentarii din Comisiile pentru Apărare (foto: Facebook Pavel Popescu)

Legea privind securitatea și apărarea cibernetică, Legea privind managementul integrat al situațiilor de criză la nivel național și Legea modificată privind pregătirea populaţiei pentru apărare sunt prioritățile legislative ale MApN, aceste acte normative având nevoie de aprobare din partea Parlamentului ”într-un timp cât mai scurt”, a precizar ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Cele trei sunt considerate ”parte a unui pachet legislativ esențial pentru o mai bună adaptare a organismului militar la contextul, standardele și exigențele actuale”, a subliniat Dîncu la întâlnirea de luni cu membrii Comisiilor pentru Apărare a celor două Camere.

Întâlnirea a avut loc la inițiativa ministrului Apărării, invitația fiinf lansată încă din decembrie 2021.

De cealaltă parte, noul președinte al Comisiei pentru Apărare a Camerei, deputatul PNL Pavel Popescu a spus că așteaptă ”cu mare interes pachetul legislativ, pentru a putea declanșa procedurile parlamentare care să asigure o adoptare cât mai rapidă”.

”Pentru următoarea perioadă, prioritatea noastră, în conformitate cu Strategia Națională de Apărare, este să actualizăm legislația în domeniul securității naționale”, a dat asigurări senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare a Senatului.

În comunicările ulterioare întâlnirii nu s-au făcut referiri la legislația cu caracter social, care ține de calitatea vieții militarilor (pensii, salarizare).