ApărareImportant

MApN a discutat ”opțiuni realiste” și pentru actualizarea soldei de grad la rezerviști

Foto: MApN Oficial

Ministrul Apărării a discutat ”opțiuni realiste” și pentru actualizarea soldei de grad a rezerviștilor la o întâlnire cu ”cu reprezentanţi ai conducerii unor structuri asociative” ale acestora, se afirmă într-un comunicat de joi de al MApN.

MApN spune că ministrul a analizat ”toate propunerile şi cererile formulate”, la întâlnirea care a avut loc în ziua unui protest al militarilor rezerviști în apropierea sediului ministerului.

MApN a enumerat ”principalele preocupări şi subiecte de interes pentru rezerviştii militari”, care ar fi: corelarea componentei corespunzătoare soldei de grad din pensia militară cu solda de grad a militarilor în activitate, modul de stabilire a impozitului lunar pentru pensiile militare de stat, situaţia ajutoarelor stabilite la trecerea în rezervă sau direct în retragere, conform prevederilor Legii nr. 284 din 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, creşterea calităţii asistenţei medicale pentru personalul militar în rezervă şi în retragere şi membrilor familiilor acestora.

Ministrul Tîlvăr i-a asigurat pe interlocutorii săi de ”întregul respect” a MApN, de ”deschiderea necondiţionată şi permanentă la dialog”, de ”dorinţa de a găsi împreună soluţii” pentru îmbunătățirea cadrului juridic în domeniu și a propus organizarea și altor consultări.

La întâlnire au fost generalul Gheorghiță Vlad, șeful SMAp și secretarul de stat Eduard Bachide.

Secretarul de stat Bachide a vorbit despre adevăr și avans procedural 

Bachide susține pe pagina sa oficială că discuțiile ”au fost bazate pe argumente juridice și adevăr, pentru a cristaliza unele aspecte apărute zilele trecute în dezbaterile online, care pot genera confuzii, intenția noastră fiind ca oamenii să primească informațiile corecte”.

El a afirmat că ”clarificarea” opiniilor referitoare la actualizarea soldei de grad a rezerviștilor ”era un moment necesar și un pas pentru a vedea cum se pot desfășura lucrurile de acum înainte, care ar fi măsurile care pot fi conturate”.

”Toate propunerile formulate și opțiunile de soluționare a acestora au fost discutate cu argumente și puncte de vedere exprimate cu bună credință de ambele părți”, a susținut Bachide, care speră că, în curând, ”se va avansa procedural” în problemă.