Știri

MApN a anunțat oficial anularea licitației pentru corvetele forțelor navale

Autoritatea contractantă din Ministerul Apărării Naționale a aprobat luni, 7 august, anularea procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esențial “Corvetă multifuncțională”, propusă prin raport de comisia de evaluare constituită în baza HG nr. 48 din 15 februarie 2018, a anunțat, marți, MApN.

”Decizia de anulare a procedurii specifice a fost luată în baza dispozițiilor secțiunii B.I, punctul 4, literele f) și g), coroborat cu dispozițiile secțiunii B.II, litera c), punctul 10, din HG nr. 48/2018, întrucât ofertantul declarant câștigător nu a semnat acordul-cadru în termenele solicitate de autoritatea contractantă și nu au fost identificate fondurile necesare declarării ca fiind câștigător a operatorului economic de pe locul următor”, a menționatMApN.

Decizia anulării procedurii specifice a fost comunicată celor trei ofertanți marți, 8 august, a precizat MApN.

Programul „Corvete multifuncţionale”, care prevedea construcția a patru corvete și modernizarea fregatelor Regina Maria și Regele Ferdinand, a fost lansat în 2016. Parteneriatul dintre constructorul francez Naval Group și Șantierul Naval Constanța a fost declarat câștigător în iulie 2019, însă contractul în valoare de 1,2 miliarde de euro nu s-a concretizat.