ApărareȘtiri

Lockheed Martin a obținut un contract de 932 de milioane USD pentru fabricarea de proiectile pentru sistemul antibalistic THAAD – Galerie FOTO

Pentagonul a acordat companiei Lockheed Martin un contract în valoare de 932 de milioane de dolari pentru fabricarea de proiectile, numite interceptori, utilizate de sistemul antibalistic THAAD, care urmează să fie livrate Agenției pentru Apărare antirachetă (MDA) din SUA; și Arabiei Saudite, relatează agențiile de știri Reuters și United Press International.

Noul contract reprezintă o modificare a unui acord adjudecat anterior pentru fabricarea de sisteme Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) pentru Arabia Saudită, a transmis Pentagonul.

sistem antibalistic Terminal High Altitude Area Defense – THAAD (Lockheed Martin)

În noiembrie 2018, oficiali din Arabia Saudită și din SUA au semnat scrisori de ofertă și de acceptare prin care au fost formalizate condițiile de achiziție de către Arabia Saudită a 44 de lansatoare THAAD, interceptori și echipamente conexe.

Lockheed Martin, cel mai mare producător de armament din SUA, produce și integrează sistemul THAAD, care este proiectat pentru a distruge rachete balistice cu raze scurte, medii și intermediare. Interceptorii folosiți de sistemul THAAD nu conțin un focos, ci se bazează pe energia cinetică degajată în urma impactului pentru a distruge rachete balistice. Raytheon se ocupă de dezvoltarea și fabricarea radarului avansat folosit de sistemul THAAD.

 Prezentare a sistemului THAAD (Lockheed Martin)
Teste cu sistemul THAAD (Lockheed Martin)
THAAD (Lockheed Martin)